Inductieve Bijbel Studie Boek voor Boek

Levensvernieuwend

Inductieve Bijbelstudie Boek voor Boek is een makkelijk en gratis te downloaden hulpmiddel, om je te helpen de Bijbel te begrijpen en toe te passen. Gericht op een levensveranderende ontmoeting met God, door Zijn Woord.


“De Inductieve Bijbelstudie methode is een van de meest effectieve manieren om de Bijbel te bestuderen. Het is dan ook met grote blijdschap dat ik deze serie werkboeken met inductieve Bijbelstudies aanbeveel. Ze zijn gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen met het bestuderen van de Bijbel.”

- Loren Cunningham

Oprichter van Jeugd met een Opdracht

“We willen allemaal wel onze Bijbel bestuderen en we weten ook allemaal dat we dat nodig hebben. Maar de grote vraag is: ‘Hoe dan?’ Hoe start je en hoe houd je het vol? Met de werkboeken van Inductieve Bijbelstudie Boek voor Boek willen we je helpen om aan de slag te gaan en te blijven studeren tijdens je leven. Dus duik erin en ontdek de rijkdommen die God voor jou heeft klaargelegd in Zijn Woord!”

- Dr. Ron & Judy Smith

Medeoprichters, School van Bijbelse Studies, Jeugd met een Opdracht

Voor meer aanbevelingen klik hier...

Wat is Inductieve Bijbelstudie?


De studiemethode

Ieder werkboek maakt deel uit van een verzameling studieboeken die elk boek van de Bijbel beslaan. Deze verzameling onderscheidt zich doordat ze inductief is, waardoor de Schrift voor zichzelf kan spreken door middel van zeven eenvoudige stappen. Het is een van de weinige hulpmiddelen die zijn geschreven voor een niet-Engels sprekend publiek, aangezien het werd ontwikkeld op verzoek van een groep kerken in een land waar bijna geen methoden voor Bijbelstudie zijn. Elk boek is zorgvuldig bewerkt, getest en in groepsverband gebruikt. Het taalgebruik is bewust gekozen om zoveel mogelijk lezers te bereiken. Het belangrijkste is dat de focus van dit boek ligt op de laatste stap van de studie, het voortbrengen van de vrucht van Bijbelstudie - een veranderd leven.

Dit boek kan individueel of in groepsverband, met of zonder discussie, worden gebruikt. We garanderen dat wanneer je dit boek gebruikt met een hart dat openstaat voor de Heer, de vrucht van de Geest zich in je leven zal vermenigvuldigen.

“Wie in Mij blijft en Ik in hem, die draagt veel vrucht”

Johannes 15:5b HSVVoor meer informatie over de Inductieve Bijbelstudie methode klik hier...

Ons verhaal

Deze Inductieve Bijbelstudie Boek voor Boek-serie is ontstaan vanuit een verlangen van een groepje mensen die luisterden naar Gods stem en uitnodiging om Hem te volgen over de landsgrenzen heen. Het begon bij Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Turner Valley (Alberta, Canada). Mensen waren aan het bidden voor de onbereikte volken, zij die het goede nieuws van God nog nooit hebben gehoord. Jim Stier, destijds directeur van JmeO, drong er op aan om onbereikte bevolkingsgroepen te adopteren en hen Gods goede nieuws, het evangelie van Jezus Christus, te vertellen. Tijdens die bidstonden in 1997 leidde de Heilige Geest een groep mensen naar de bergen van de oostelijke staat, Shan State, Myanmar, waar ze gingen samenwerken met de lokale kerk.


Klik hier om het verhaal verder te lezen....